Užkandžiai vaikų gimtadieniui – svarbus šventės sėkmės aspektas - little-goose.com

Užkandžiai vaikų gimtadieniui – svarbus šventės sėkmės aspektas

Užkandžiai vaikams – neatsiejama gimtadienio švenčių dalis. Ką daryti, kai norisi, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki? Spalvingi ir patrauklūs užkandžiai vaikų gimtadieniui gali būti pagaminami kiekvienuose namuose, o šauniausia tai, kad tai padaryti išties nesudėtinga. Šiame straipsnyje pateikiame jums kelias šaunias užkandžių idėjas, kuriais galite nustebinti mažuosius bet kurios šventės metu.

Vaišės ant pagaliuko

Vaikų gimtadieniai dažniausiai būna veikiau veiksmo vakarėliai, nei ramaus pasisėdėjimo popietės. Būtent dėl šios priežasties ypač patogu, kai užkandžiai gali būti tiesiog paimamai į ranką. Deja, bet kai kurie patiekalai gali tepti rankas, kurios vėliau greičiausiai nučiupinės didžiąją dalį namų paviršių. Tam, kad išvengtumėte ilgų tvarkymosi valandų po vaikų švenčių, siūlome jums išbandyti vaišes ant pagaliuko. Ant pagaliuko suverti užkandžiai vaikų šventei gali būti labai įvairūs ir spalvingi.

Mėsos ir daržovių vėrinukai

Paimkite ilgą medinį pagaliuką (juos galite rasti beveik visose didesnėse parduotuvėse esančiuose šventinių prekių skyreliuose), ant jo pamainomis verkite mėsytės ir daržovių gabaliukus. Tam galite rinktis tiek keptos mėsos gabalėlius, vytintas dešrelių riekutes, rūkytos mėsos pjausniukus. Tarp mėsyčių puikiai tiks maži pomidoriukai, alyvuogės, agurkai, brokoliai, ridikai ar kiti vaikų mėgstami ingredientai.

Daržovių vėrinukai

Pagalvokite, kokių daržovių jūsų vaikai ar vaikų svečiai neatsisakytų ir jas nedideliais gabalėliais suverkite ant pagaliukų. Nepamirškite, kad vaikai labai daug dėmesio skiria spalvotiems ir ryškiems dalykams, tad nepatingėkite paieškoti žaismingų spalvų daržovių.

Sūrio ir vaisių vėrinukai

Brie sūrio ir vynuogių klasika gali būti puikūs užkandžiai vaikų gimtadieniui. Prie sūrio taip pat puikiai dera kriaušės. Be to, smaližiams visuomet siūlome rinktis išbandyti saldžius sūrius.

Vaisių vėrinukai

Užkandžiai vaikų šventei nebūtinai turi būti pagaminti iš mėsos, sūrio ar daržovių. Ant pagaliuko suverti įvairūs vaisiai gali tapti tikra vakarėlio pažiba. Pasirinkite skirtingų spalvų ir formų vaisius. Be to, norėdami dar labiau pagyvinti vėrinukus, galite iš ananaso, meliono ar kito vaisiaus išpjaustyti įvairius gyvūnėlius, gėlytes ar mėgstamus herojus.

Saldumynų vėrinukai

Na ir, žinoma, užkandžiai vaikų šventei gali būti ir saldūs. Ant pagaliuko galite suverti įvairius sausainukus, pjaustytą biskvitą, namuose gamintus granolos rutuliukus, mažučius keksiukus ar kitus konditerijos gaminius. Šį desertą galite papildyti uogomis.

Sumuštinukai ir krepšeliai

Kaip jau minėjome, ypač patogu, kai užkandžiai vaikų gimtadieniui yra tokie, kuriuos galima pasiimti į ranką. Vieno kąsnio sumuštinukai ir krepšeliai – puikus pasirinkimas. Jie ne tik yra patogūs paimti, skanūs, bet ir ypač puošia stalą. Sumuštinukai ir krepšeliai gali būti tiek sūrūs – su mėsa, žuvimi, daržovėmis, tiek saldūs – su varške ir uogomis, uogiene ar džemu, įvairiais vaisiais, riešutų sviestu ar riešutais.

Mini picos

Tai tokie užkandžiai vaikams, kurių gamybai gali net neprireikši apsilankymo parduotuvėje. Garantuojame, kad šaldytuve rastumėte įvairių produktų, iš kurių lengvai ir greitai galite pagaminti mini picas. Paprastai vaikų šventėse mini picos muša populiarumo rekordus.

Saldumynai

 Kokia vaikų šventė be saldumynų? Visgi, reikėtų nepamiršti, kad ir čia būtinas praktiškumas. Vaikai, ypač jaunesni, mieliau rinksis greitus vieno kąsnio saldumynus, nei puikiai dekoruotą didžiulio torto lėkštę. Maži saldūs užkandžiai vaikams bus kur kas mielesni, mat jų neįpareigos vargintis su lėkštutėmis ir šaukšteliais ar desertinėmis šakutėmis. Be to, mažą porciją saldumyno vaikas visada gali pakartoti, o štai nesuvalgytas tortas lėkštutėje taip ir liks nepabaigtas... Žemiau pateikiame jums kelias paprastas saldumynų idėjas.

Keksiukai

Keksiukai gali puikiai atstoti tortą. Gražiai paserviruokite keksiukus, susmaigstykite į juos gimtadienio žvakutes ir štai, jūs turite tortą!

Pyragėliai

Kaip ir keksiukai, taip ir pyragėliai gali tapti ne ką blogesniu desertu, nei tortas. Kai kuriuos pyragėlius vaikai gali imti tiesiog į ranką, tad tai bus ypač patogu.

Ledai

Ko gero, nerasime vaiko, kuriam nepatiktų ledai. Juos galite patiekti tiek ledainėse, puodeliuose, kituose indeliuose ar net vafliuose. Be to, įprastus ledus galite pagardinti vaisiais, uogomis, riešutais, uogiene ar sirupu.

 

Gimtadienio ar kitos šventės metu vien vaišių vaikams nepakaks. Nepamirškite pasirūpinti ir pramogomis – įvairios dėlionės, stalo žaidimai, mašinėlės, lėlytės ar kiti žaislai gali jūsų vaiko šventę paversti tikrai įsimintina.