Kalėdiniai žaidimai vaikams - little-goose.com

Kalėdiniai žaidimai vaikams

Ko gero, gražiausias ir šilčiausias metas – šv. Kalėdos. Tai metas, kai drauge susiburia visa šeima, kai kartu smagiai leidžiame laiką, o išaušus šv. Kalėdų rytui stebime žibančiomis akimis prie eglutės bėgančius vaikus. Tiek pačios šv. Kalėdos, tiek jų laukimo laikotarpis išties pilnas magijos ir kažkokios neįmintos paslapties. Tai metas, kai šv. Kalėdų dvasia kuria bendrystę. Tai metas, kai kartu norime leisti kuo daugiau laiko, o suburti visus gali smagios kalėdinės užduotys ar kalėdiniai žaidimai vaikams ir visai šeimai. Šis ramybės ir laukimo metas gali būti išties pripildytas džiaugsmo ir gyvybės, judrių kalėdinių žaidimų, šmaikščių kalėdinių užduotėlių. Tam, kad šv. Kalėdų laukimo laikas būtų dar jaukesnis ir smagesnis, žemiau pateikiame jums kelis nepaprastai smagius kalėdinius žaidimus vaikams ir visai šeimai. 

Kalėdinis žodynėlis

Ar kada susimąstėte, kiek daug lietuvių kalboje yra šv. Kalėdas primenančių žodžių? Senis besmegenis, Kalėdų senelis, Rudolfas, eglutė, girlianda, imbierinis sausainis – tai tik keli daiktavardžiai, primenantys stebuklingiausią naktį metuose. Šių ir panašių žodžių vardinimas gali būti puikiu žaidimus visai šeimai! Pasigaminkite kisieliaus, pasiimkite imbierinių sausainių, susėskite ratu ir vienas paskui kitą vardinkite visus su šventėmis susijusius jums žinomus žodžius. Vienintelė sąlyga – nekartoti jau įvardinto žodžio! Tai gali būti patiekalų, daiktų ar kalėdinių dekoracijų pavadinimai, elnių vardai, Kalėdų senelio gyvenamoji vieta ir panašiai.

Žaidimas „Mano akytės mato...“

Kalėdiniai žaidimai vaikams – tikras džiaugsmas. Tai ne tik būdas smagiai praleisti laiką, bet ir geriau pažinti vienas kitą, suprasti. Puikus žaidimas, padedantis geriau suprasti kitus – „Mano akytės mato...“. Jis išties lengvas, tad puikiai tiks ir mažiausiems pasakoriams. Žaidimo esmė – atspėti kito dalyvio apipasakojamą daiktą. Pasakotojas pradeda: „Mano akytės mato...“ ir įvardina ne konkretų daiktą, bet jo savybę, pvz., „Mano akytės mato kažką žalią“. Ir tada visi kiti dalyviai spėlioja tol, kol išsiaiškina, apie kokį daiktą pasakotojas kalbėjo. Tas, kuris atspėjo pirmasis, perima pasakotojo vaidmenį.

Žaidimas „Kas aš“?

Tai vienas iš populiariausių žaidimų su šeima. O taisyklės labai paprastos – vienam dalyviui ant kaktos priklijuojamas lapelis su tam tikro žmogaus, personažo vardu, gyvūno ar daikto pavadinimu. Tuomet jis klausia klausimų, į kuriuos aplinkiniai gali atsakyti taip arba ne., pvz: „Ar aš valgomas“ ir t. t. Dalyvis su lapeliu ant kaktos klausinėja tol, kol atspėja kas jis yra. Toliau lapelis klijuojamas kitam žaidėjui.

Kalėdinis žaidimas – šarados

Judrūs kalėdiniai žaidimai – taip pat puikus sprendimas kalėdiniu laikotarpiu. Jie ypač patinka vaikams, o juos žaisti išties nesudėtinga. Ant popieriaus surašykite kiek įmano daugiau įvairių veikėjų, herojų, žymių žmonių, gyvūnų ar daiktų. Sukarpykite jį juostelėmis taip, kad vienoje juostelėje būtų vienas vardas ar daiktas. Vienodai sulankstykite lapelius ir sumeskite į kalėdinę kepurę, kojinę ar tiesiog tuščią indelį. Vienas žaidėjas ištraukia lapelį su jame užrašytu žodžiu. Tyliai jį perskaito ir nieko nesakydamas bando jį imituoti, suvaidinti. Kiti žaidėjai atidžiai stebi aktoriaus pasirodymą ir bando atspėti kas tai per žodis. Atspėjusysis laimi teisę traukti sekantį lapelį. Tam, kad būtų dar įdomiau, galite naudoti žodyną ir tiesiog išburti žodį arba naudotis įvairiomis programomis internete. Šis judrus kalėdinis žaidimas puikiai tiks po gardžių šventinių pietų.

Šventinis koncertas

Jūsų vaikai žino daug dainelių ir mėgsta dainuoti? Nuostabu! Surenkite kalėdinį koncertą. Susikurkite sceną: paruoškite gerai matomą ar netoli eglutės esančią vietą, įjunkite blausų apšvietimą, jei norisi, pasijunkite muziką ir apsimeskite, kad jūsų vaikas – didžiausia pasaulio žvaigždė! Kvieskite jį pasirodyti, padainuoti mėgstamą dainą. Po koncerto paprašykite autografo – juok jūsų vaikas tikra žvaigždė

Atspėk dainą

Dar vienas puikus žaidimas tikriems melomanams! Susibūrę drauge išrinkite, kuris pirmasis pradės žaidimą. Pirmasis dalyvis mintyse sugalvoja gerai žinomą dainą ir pasako vieną iš joje esančių žodžių. Tuomet likę dalyviai bando atspėti, kokia tai daina. Jei nepavyksta – pirmasis žaidėjas pasako antrąjį žodį iš dainos (tai gali būti ne iš eilės einantis žodis). Tuomet likę dalyviai vėl bando atspėti, kokia čia daina. Kaskart pridedamas po vienas žodis, kol galiausiai daina yra atspėjama. Atspėjus dainą galite ją sudainuoti. Atspėjusysis turi teisę sugalvoti ir pasakyti pirmą naujosios dainos žodį.

Žaidimu gali tapti ir maisto gamyba ar namų puošimas

Jei manote, kad ruošiantis šv. Kalėdoms nėra laiko žaidimams – jūs labai klystate. Puikiu žaidimu gali tapti ir paprasčiausia namų ruoša ar maisto gamyba. Prieš šventes norite pasipuošti savo namus, tik dar nežinote kaip? Suruoškite kalėdinių žaisliukų dirbtuvėles! Pasipuoškite nykštukų kepurėlėmis ir kaip tikri Kalėdų senelio pagalbininkai karpykite snaiges, lankstykite atvirutes, pieškite piešinius ar pakuokite dovanas drauge. Be to, visuomet galite sutarti žaisti restoraną – iš popieriaus išsilankstykite virtuvės šefų kepures, užsidėkite jas ir kaip tikri profesionalai keliaukite gaminti maisto šv. Kūčioms ar šv. Kalėdoms. Vėliau serviruokite drauge stalą taip, lyg lauktumėte savo namuose Kalėdų senelio. Įvairios kalėdinės užduotys ir kalėdiniai žaidimai vaikams gali būti tokie smagūs ir įdomūs, kad nuo jų tiesiog negalės atsitraukti!

Kalėdiniai žaidimai vaikams – nepamirštamas laikas visai šeimai

Sakoma, kad drauge praleistas laikas yra vertingesnis už visas dovanas. Šventiniu laikotarpiu pasistenkite atsipalaiduoti ir daugiau dėmesio skirti savo šeimai ir artimiesiems. Leiskite laiką kartu gamindami, atlikdami namų ruošos darbus, žaiskite įvairius žaidimus, na, o jei pritruks idėjų – išbandykite vieną kitą stalo žaidimą ar dėliones visai šeimai. Dėlionės ir kiti stalo žaidimai gali tapti ir puikia kalėdine dovana visai šeimai!

Šiltų, šviesių ir prasmingų gražiausių metų švenčių!